Hoe werkt het

Een gebrekkig functioneren van het centraal zenuwstelsel gaat gepaard met turbulentie ofwel instabiliteit in hersengolffrequentiegebieden. De software van NeurOptimal® detecteert turbulentie in de hersenactiviteit en informeert het centraal zenuwstelsel hierover.

Tijdens de neurofeedbacktrainingen krijgt het centraal zenuwstelsel informatie over wat het net daarvoor deed. Telkens wanneer disbalans of instabiliteit in het centraal zenuwstelsel optreedt, maakt een feedbackstimulus de hersenen hierop attent.
We houden het brein als het ware een spiegel voor. En we spreken daarbij dezelfde wiskundige taal als die het brein gebruikt wanneer het met zichzelf communiceert. We attenderen het op turbulentie en zeggen: “Kijk, dit is wat je doet. Hier loop je vast. Als je dit blijft doen werk je inefficiënt. Vind een andere weg”.

Meer precies: wanneer bepaalde tijd-frequentiegebieden turbulentie of instabiliteit vertonen, volgt er een onderbreking in geluid en beeld. Deze precies getimede pauzes vormen de sleutel in het leerproces. Onze hersenen zijn bijzonder goed in staat om patronen te ontdekken. De onderbrekingen in geluid en beeld geven het brein precies de informatie die het nodig heeft om zich te reorganiseren.

Met behulp van de feedback heroriënteren de hersenen zich en vinden een meer evenwichtig en stabiel patroon. Ze reorganiseren zichzelf en laten oude, ineffectieve patronen los. En wel dusdanig dat ze na verloop van tijd meer flexibel en veerkrachtiger functioneren. Met alle prettige gevolgen van dien.

Voor meer informatie over de unieke technologie van NeurOptimal® en hoe het zich verhoudt tot andere systemen, klik hier > 

Eendaagse Intensive

Persoonlijke transformatie en verwennerij in één.... klik hier >

Systeem huren

Huur een Personal Trainer en train thuis het gezin. Lees meer over de mogelijkheden klik hier > 

Interviews

Trainers aan het woord over NeurOptimal®